duminică, 11 noiembrie 2007

Un derby incendiar

La finalul partidei dintre Dinamo si Rapid, suporterii campionilor au mers sa ceara socoteala la poarta stadionului. Cum numai cele doua ambulante ale Spitalului Floreasca au parasit incinta arenei din Stefan cel Mare, tifossi dinamovisti au navalit catre acestea urland ca din gura de sapre: "ce faceti domnilor cu fotbalistii? nu vedeti ca nu joaca nimic? Ce dracului?". Asistentele si brancardierii au dat din colt in colt ingaimand cateva scuze derizorii: "echipa este in reconstructie, ce vreti sa facem noi? sa facem minuni acum la mijlocul sezonului?", s-a aparat o doamna asistenta bruneta.

Unul dintre cei mai fluierati jucatori de pe teren a fost nu intamplator camerunezul Boya. Acesta a parasit gazonul in culmea fericirii pentru victoria obtinuta, numai ca suporterii dinamovisti de la tribuna a doua au tinut sa-i strice bunadispozitie atacantului rapidist. Acestia i-au strigat cum ca ar fi "negru in cerul gurii", botezandu-l cu ironie josnica "miaza-noapte". Fotbalistul a ridicat capul si le-a raspuns oamenilor intr-o romana impecabila: "sa va fie rusine!". moment in care suporterii ros-albilor au amutit, regretul si rusinea citindu-se pe chipurile lor pe tot drumul catre case.

Meciul din Stefan cel Mare a fost urmarit si de cateva mii de bolnavi internati la sectiile de urologie si candoscopie termoelectrica a Spitalului Floreasca. Acestia ba au jubilat la golurile rapidistilor ba s-au cainat amarnic la ratarile "cainilor", fireste, in functie de preferinte. "Au sarit in sus la fiecare ocazie, parca n-ar fi fost suferinzi", ne-a declara o doamna doctorita. Mai grav este ca spre finalul partidei, unul dintre bolnavi a gasit cu cale sa arunce cu o perfuzie inspre gazon, aceasta aterizand in careul mic al rapidistilor. Ceea ce camerele TV n-au surprins este ca Vasile Maftei, capitanul oaspetilor, s-a repezit la perfuzie pe care a inmanat-o asistentului Alexandru Deaconu, acesta pasand-o mai departe observatorului Mircea Cezar Ionescu. Cadre influente din Comisia de Disciplina ne-au declarat ca sunt dispuse sa treaca cu vederea faptul ca s-au aruncat cu torte in teren dar nu vor lasa nepedepsita fapta bolnavului delincvent: "il vom identifica si ii vom interzice pe viitor accesul in spital", au spus sursele mai sus mentionate. Vasile Turcu s-a aratat dezamagit de atitudinea suferinzilor si a precizat ca pe viitor se vor monta camere de luat vedere catre balcoanele spitalului.





"Sunt niste vagabonzi pe care nici slabiciunea trupeasca nu ii potoleste", a tunat finantatorul dinamovist.







Altfel partida s-a desfasurat fara incidente majore intre suporterii celor doua parti. Doar rapidistii au considerat ca restaurantul "La mama", situat in apropierea arenei Dinamo, nu ar corespunde normelor estetico-urbanistice ale orasului asa ca l-au devastat in integralitate. Molozul ramas pe temeliile fostului stabiliment a fost debarasat rapid de jandarmi, iar pana spre dimineata, lucratorii de la Rebu au incercat sa le fac o surpriza locatarilor din zona si au plantat flori si pomisori.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Miscai mult mana dreapta si piciorul
Mai, mai sa se darame perfuzorul!

avertisment: continutul acestui blog nu trebuie luat cu titlu informativ. ceea ce cititi aici este doar un exercitiu de imaginatie